comscore
Tumpuan :
Detik Niaga

Abang Abdillah Izzarim Pengerusi Eksekutif baharu Minetech

 

KUALA LUMPUR: Minetech Resources Bhd, syarikat kejuruteraan awam, pengeluar produk bitumen serta pemain baru dalam ruang tenaga suria, mengumumkan pelantikan Abang Abdillah Izzarim Abang Abdul Rahman Zohari sebagai Pengerusi Eksekutif baharunya.

Abang Abdillah memulakan kerjayanya sebagai juruterbang komersial telah menunjukkan serba boleh yang luar biasa dan minat yang mendalam untuk pembangunan perniagaan, selain membawa banyak pengalaman dan terkenal dengan penglibatan aktifnya dalam operasi harian.

Beliau mempunyai rekod prestasi yang terbukti dalam menyelaraskan pasukan dengan jangkaan pelanggan dan memupuk perkongsian perniagaan yang berjaya.

Selain itu, peranannya sebagai ahli Lembaga Pengarah di Berjaya Land Bhd dan Sarawak Consolidated Industries Bhd telah melengkapkannya dengan pandangan yang mendalam tentang tadbir urus korporat dan perancangan strategik.

Sebelum pelantikannya, Abang Abdillah telah memperoleh 15.58 peratus daripada Minetech, berjumlah 240 juta saham, menjadikannya pemegang saham utama syarikat.

Harga saham Minetech ditutup pada 17.5 sen, menandakan modal pasaran sebanyak RM269.9 juta pada penutup pukul 5.30 hari ini.

Loading...
Terkini