comscore
Tumpuan :
Detik Niaga

Jati Tinggi raih kontrak sulung pembangunan infrastruktur

KUALA LUMPUR: Jati Tinggi Group Bhd menerusi anak syarikat milik penuhnya, Jati Tinggi Holding Sdn Bhd (JTHSB) memperoleh kontrak untuk litar berkembar kabel bawah tanah 275kV untuk pusat data yang terletak di wilayah selatan Malaysia.

Kontrak bernilai kira-kira RM22.1 juta, menggariskan keupayaan teknikal Jati Tinggi yang kukuh dan kepercayaan dalam menyampaikan projek utiliti infrastruktur kompleks yang berkaitan dengan industri bekalan kuasa voltan tinggi.

Paling ketara, kontrak ini merangkumi pemasangan litar berkembar kabel bawah tanah 275kV, komponen penting untuk memastikan bekalan kuasa yang boleh dipercayai dan teguh kepada pusat data.

“Projek mercu tanda ini menandakan pengembangan penting dalam portfolio kami. Dengan kejayaan perolehan kontrak ini, kami bersedia untuk memanfaatkan kepakaran dan keupayaan kami dalam kejuruteraan utiliti infrastruktur untuk menyumbang kepada pembangunan kemudahan berteknologi tinggi (iaitu, pusat data).

“Ini hanya permulaan; kami menjangkakan usaha niaga ini akan membuka jalan kepada lebih banyak peluang dalam pusat data dan sektor berkaitannya, sejajar dengan visi strategik kami untuk pertumbuhan yang mampan,” katanya di sini hari ini.

Pada pukul 12:30 tengah hari ini harga saham Jati Tinggi ditutup pada RM0.305, mewakili modal pasaran sebanyak RM119.5 juta.

Ikuti sekarang! WhatsApp Channel rasmi Buletin TV3 untuk berita terkini setiap masa.

Loading...
Terkini