comscore
Tumpuan :
Detik Niaga

MGRC Healthcare, YKM jalin kerjasama strategik kepakaran kanser

Pengerusi Eksekutif Malaysia Genomics, Azri Azerai

PETALING JAYA: Malaysian Genomics Resource Centre Bhd, firma genomik dan biofarmaseutikal mengumumkan Perjanjian Kerjasama Strategik antara anak syarikat milik penuhnya, MGRC Healthcare (MGRCH) dan Yayasan Kanser Malaysia (YKM).

Perkongsian itu bertujuan untuk meningkatkan kesedaran kanser dan pengesanan awal dengan menggabungkan program pendidikan berpaksikan komuniti YKM dengan perkhidmatan genomik dan imunoterapi termaju MGRC, termasuk sel Car-T termaju dan sel pembunuh semulajadi.

YKM, sebuah yayasan terkenal yang menumpukan kepada kesedaran kanser dan sokongan pesakit, menyasarkan untuk memberi perkhidmatan kepada 10,000 pesakit kanser dalam tempoh lima tahun akan datang dan mempunyai rancangan bercita-cita tinggi untuk menubuhkan sebuah hospital khusus.

Pengerusi Eksekutif Malaysia Genomics, Azri Azerai, berkata kerjasama kami dengan YKM tidak mungkin menjadi program jangkauan komuniti yang lebih tepat pada masanya.

“Pelabur harus sedar bahawa ini perikatan adalah lebih daripada sekadar sinergi; ia meluaskan jangkauan pasaran kami dengan ketara sambil mempamerkan komitmen kami untuk memajukan penyelesaian imunoterapi dalam bidang genomik,” katanya di sini hari ini.

Inisiatif pelbagai serampang kedua-dua pihak terdiri daripada pendidikan kepada sokongan emosi dan kewangan untuk pesakit kanser, mengukuhkan komitmen mereka untuk memupuk komuniti yang mementingkan kesihatan di Malaysia.

Dalam usaha gabungan ini, organisasi bersedia untuk melancarkan satu siri kempen kesedaran awam yang komprehensif melalui saluran fizikal dan digital. MGRCH membawa kepakaran genomik perubatannya kepada perkongsian, menyediakan input pakar dan perkhidmatan khusus pada acara ini.

YKM akan melengkapkan ini dengan mendapatkan permit yang diperlukan dan meningkatkan promosi acara, dengan itu memastikan kerjasama yang sinergi dan berkesan.

Loading...
Terkini