comscore
Tumpuan :
Detik Niaga

Sistem Robot Mudah Alih pertingkat automasi perindustrian

KUALA LUMPUR: XTS Technologies Sdn Bhd, syarikat kilang pintar bersepadu memperkenalkan sistem pengendalian Robot Mudah Alih (ACR) Case Autonomi berketinggian 11-meter Haipick yang pertama di dunia.

Pengenalan ACT itu dilakukan sempena majlis penghargaan makan malam bersama Sinma Digital Commerce Sdn Bhd (Sinma Digital), bertemakan ‘Bergerak ke Arah Baru’. Sistem pertama seumpamanya ini, memanfaatkan Teknologi Pengendalian Case Automatik (ACT), ditetapkan untuk merevolusikan kecekapan dan ketepatan industri, selaras dengan lancar dengan tuntutan Industri 4.0.

XTS Technologies, yang terkenal dengan penyelesaian Automated Conveyor Installation (ACI), Automated Storage and Retrieval Systems (ASRS), dan Dimensioning, Weighing and Scanning (DWS), mengukuhkan komitmen terhadap inovasi dengan Haipick.

Memastikan ketepatan dan kecekapan peringkat teratas, Haipick, bersama-sama rangkaian teknologi XTS, memainkan peranan penting dalam meningkatkan keupayaan pergudangan dan logistik global.

Kehadiran global Syarikat di AS, Eropah, dan Jepun mengukuhkan kedudukannya sebagai pemain utama dalam automasi antarabangsa dan sektor e-dagang.

Pengasas dan Pengarah Urusan XTS Technologies Xteven Teoh berkata, XTS Technologies mendahului dalam penyelesaian robotik dan automasi logistik gudang di Malaysia, berakar umbi dalam komitmen terhadap prinsip Melangkaui Industri 4.0.

“Tumpuan kami melangkaui inovasi teknologi untuk merangkumi penjagaan alam sekitar, tanggungjawab sosial dan tadbir urus yang kukuh. Dalam projek seperti kerjasama AGF Forklift kami dengan Padini Holdings, kami menekankan kemampanan melalui automasi, mengurangkan jejak karbon dan meningkatkan kecekapan tenaga,” katanya di sini semalam.

Loading...
Terkini