comscore
Tumpuan :
Detik Niaga

Teknologi AI ubah landskap penjagaan kesihatan digital

KUALA LUMPUR: Syarikat teknologi penjagaan kesihatan, Mywam memperkenalkan Agata, aplikasi penjagaan kesihatan dikuasakan AI (kecerdasan buatan) berasaskan langganan inovatif yang ditetapkan untuk mengubah landskap digital penjagaan kesihatan perubatan.

“Agata meluaskan penjagaan dan bantuan pesakit melangkaui sempadan biasa. Kami menyasar untuk mendekati 1,000 doktor menjelang Ogos ini, dengan matlamat kami mencapai 1,000,000 pesakit yang memerlukan. Kami juga mengalu-alukan peluang pelaburan daripada syarikat berminat yang ingin menyertai kami dalam merevolusikan industri penjagaan kesihatan untuk manfaat jangka panjang orang ramai” kata Pengasas Mywam, Dana Ariya.

Penyelesaian perisiannya menyepadukan teknologi canggih dengan sentuhan manusia, menyokong lebih 30 bahasa yang tersedia dalam kedua-dua format suara dan teks, memberikan pesakit masa bercakap ‘24×7’ tanpa had dengan doktor untuk nasihat perubatan, sokongan kesihatan, pertanyaan jualan dan motivasi mental.

Doktor boleh menggunakan sepenuhnya penyelesaian lanjutan pada kos tetap untuk berbual dengan pesakit atau bakal pesakit melalui suara manusia yang disesuaikan, pengetahuan penjagaan kesihatan dan wakil grafik untuk praperundingan, nasihat berterusan atau tujuan pasca perundingan.

Dibangunkan dengan kerjasama Osense, sebuah syarikat permulaan penyelidikan teknologi terkemuka dari Taiwan, Agata juga menawarkan pelbagai kemudahan kepada pengguna untuk menjadualkan janji temu, mengakses rekod kesihatan dan mendapatkan maklumat tentang perjalanan penjagaan kesihatan mereka, sambil menyediakan doktor dengan alat untuk menyelaraskan penyampaian penjagaan kesihatan dan meningkatkan penglibatan pesakit.

Ikuti sekarang! WhatsApp Channel rasmi Buletin TV3 untuk berita terkini setiap masa.

Loading...
Terkini