comscore
Tumpuan :
Kes

Dicekup berkhalwat dengan lelaki warga Bangladesh

Dua wanita berkenaan berstatus isteri orang dicekup berkhalwat dengan lelaki warga Bangladesh.

KULIM: Dua wanita ditahan Pejabat Agama Daerah Kulim (PADK) selepas didapati berkhalwat dengan dua lelaki Bangladesh dalam bilik berasingan di sebuah rumah tumpangan di Lunas hari ini.

Pegawai Penguat Kuasa Agama Daerah Kulim Anwar Shariffudin Mat Saad berkata pemeriksaan dilakukan selepas menerima maklumat awam berhubung kegiatan dua pasangan terbabit.

“Hasil pemeriksaan di bilik pertama pada 11.30 pagi tadi mendapati, seorang wanita yang masih berstatus isteri orang dan mempunyai empat anak itu ditemui berdua-duaan dengan seorang lelaki Bangladesh.

“Wanita berusia 38 tahun itu menetap di Kulim dan mendakwa memberi alasan kepada suaminya untuk mengambil lesen kenderaan hari ini,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Mengulas lanjut, Anwar Shariffudin berkata, di bilik berasingan, wanita berusia 26 tahun turut dicekup berkhalwat dengan lelaki Bangladesh berusia 35 tahun pada 12.45 tengah hari.

“Wanita yang ditahan di sebuah lagi bilik juga sudah berkahwin tujuh tahun tetapi belum mempunyai anak.

“Dia turut memberi alasan kepada suaminya untuk mengambil lesen kenderaan bersama rakan,” katanya.

Katanya, kedua-dua wanita itu bekerja di sebuah kilang plastik dan mengenali lelaki Bangladesh itu melalui aplikasi We Chat.

“Mereka ditahan mengikut Seksyen 25 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Kedah 2014 dan sabit kesalahan boleh didenda tidak melebihi RM3,000 atau dua tahun penjara atau kedua-duanya sekali.

“Kesemua mereka dibawa ke Balai Polis Lunas untuk dibuat laporan tangkapan sebelum diambil keterangan,” katanya.

Loading...
Terkini