comscore
Tumpuan :
Nasional

Anwar harap KEB 2024 cetus usaha perkasa agenda ekonomi bumiputera

FOTO: Anwar Ibrahim / Facebook

KUALA LUMPUR: Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim menzahirkan harapan agar Kongres Ekonomi Bumiputera (KEB) 2024 mampu mencetuskan anjakan terhadap usaha memperkasa dan mereformasi agenda pembangunan ekonomi Bumiputera.

Beliau juga berharap kongres itu, yang berlangsung selama tiga hari bermula hari ini, dapat menjadi platform bagi merancang hala tuju dalam pembangunan ekonomi Bumiputera.

“Mengharapkan wacana yang kritis sepanjang kongres berlangsung sehingga Sabtu ini dan mampu mencadangkan hala tuju serta pendekatan baharu untuk mencetus anjakan terhadap usaha memperkasa dan mereformasi agenda pembangunan ekonomi Bumiputera,” katanya menerusi hantaran di laman Facebook hari ini.

Petang tadi, beliau meluangkan masa meninjau perjalanan KEB 2024 yang berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya.

Beliau turut melawat reruai yang disediakan selain beramah mesra dengan usahawan Bumiputera.

Menerusi hantaran sama, Perdana Menteri turut meluahkan rasa kagum dengan usaha dan daya kreatif usahawan terbabit dalam membangunkan produk mereka.

KEB 2024, yang dianjurkan oleh Kementerian Ekonomi serta Kementerian Kemajuan Desa dan Wilayah melalui Majlis Amanah Rakyat (MARA), diadakan bagi menetapkan hala tuju, dasar dan pendekatan baharu agenda pemerkasaan bumiputera.– BERNAMA

Ikuti sekarang! WhatsApp Channel rasmi Buletin TV3 untuk berita terkini setiap masa.

Loading...
Terkini