comscore
Tumpuan :
Nasional

APM perlu tingkat ketahanan nasional demi kesejahteraan rakyat

FOTO: Zahid Hamidi / Facebook

PETALING JAYA: Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) perlu bergerak ke hadapan dalam meningkatkan ketahanan nasional (national resilience) demi keamanan dan kesejahteraan seluruh rakyat negara ini.

Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi berkata, seruan itu selaras dengan tema Hari Ulang Tahun Pertahanan Awam ke-72 hari ini iaitu “Kesepaduan Teras Perkhidmatan Pertahanan Awam”.

Beliau yang juga Menteri Kemajuan Desa dan Wilayah berkata, sepanjang tujuh dekad ini, APM telah berkhidmat dengan cemerlang dan penuh dedikasi sebagai barisan hadapan dalam pengurusan bencana dan khidmat kemanusiaan.

“Sebagai menteri yang menjadi peneraju kepada APM, melihat kemajuan organisasi ini adalah sesuatu yang amat membanggakan,” katanya menerusi catatan di Facebook.

Beliau berkata APM bukanlah sesuatu yang baharu buatnya kerana sejak 2015, beliau sudah melihat potensi besar untuk ditelusuri oleh sebuah agensi penting yang semakin dekat di hati masyarakat.

“Teruskan berkhidmat, memberi bakti kepada rakyat Malaysia. Tenaga yang dicurahkan, kami zahirkan rasa terima kasih buat semua warga APM atas segala pengorbanan dan komitmen yang diberikan,” katanya.- BERNAMA

Ikuti sekarang! WhatsApp Channel rasmi Buletin TV3 untuk berita terkini setiap masa.

Loading...
Terkini