comscore
Tumpuan :
Nasional

Dua remaja ditahan polis, disyaki buang bayi di Selama

Foto hiasan

IPOH: Dua remaja, masing-masing lelaki berusia 17 tahun dan perempuan berusia 14 tahun, ditahan polis kerana disyaki membuang bayi perempuan di dalam kotak di Pusat Pengajian Islam Nur As-Salam, Kampung Bukit, Sungai Nor, Rantau Panjang di Selama, hari ini.

Ketua Polis Daerah Selama Supt Sarudin Samah berkata dalam kejadian 7.28 pagi semalam, pihaknya telah menerima laporan daripada seorang lelaki bahawa beliau telah menemukan seorang bayi perempuan di dalam kotak, yang diletakkan di pusat pengajian Islam itu.

Beliau berkata bayi yang dipercayai baru dilahirkan itu ditemukan bersama uri dan tali pusat, seterusnya telah dibawa ke Hospital Selama oleh pengadu untuk mendapatkan rawatan lanjut sebelum membuat laporan kepada pihak polis berkenaan kejadian tersebut.

“Hasil siasatan, pada 7 Jan 2024 (hari ini) pihak polis telah berjaya membuat tangkapan terhadap suspek seorang lelaki berumur 17 tahun yang dipercayai terlibat membuang bayi tersebut, serta perempuan berumur 14 tahun yang masih dalam rawatan pihak hospital.

“Kedua-duanya merupakan pelajar sekolah. Kes telah selesai dengan tangkapan kedua-dua suspek tersebut,” katanya dalam kenyataan, malam ini.

Loading...
Terkini