comscore
Tumpuan :
Dunia Seni

Famili Duo: Ryan & Adam Bakery semakin pintar menggunakan pentas

PETALING JAYA: “Ryan dan Adam Bakery semakin pintar menggunakan stage!”.

Itulah komen Ajai kepada Ryan dan Adam Bakery apabila adik-beradik ini menunjukkan persembahan memuaskan sehingga Ajai memberikan 9 markah.

Menurut Ajai pasangan duo adik-beradik ini semakin meningkat dari minggu ke minggu.

“Semakin pintar menggunakan stage! Bila korus, part unison (serentak) dan pandai membahagikan octave (selang antara muzik) itu satu pembelajaran yang saya rasa cepat.

“Cuma ada satu perkara yang kena kemas kini kerana ini adalah persembahan ‘live’. Bila kita dalam program ‘live’ dan pertandingan, Ryan perlu bersikap rileks dan yakin sebab kesilapan-kesilapan kecil ini boleh ganggu konsentrasi di atas stage.

“Apa yang penting, setiap pembetulan yang kamu buat itu adalah cepat, dan itu yang kita mahukan daripada kamu iaitu prestasi yang meningkat dari minggu ke minggu,” jelas Ajai.

Selain itu, Mas Idayu turut berpuas hati dengan persembahan mereka terutama dari segi vokal.

“Progres awak besar juga tau untuk minggu ini dari minggu yang sebelum ini. Yang mummy lebih nampak adalah dari segi vokal banyak peningkatan.

“Kalau boleh mummy nak tekankan artikulasi kena jelas, konfiden perlu ada, dan nyanyian awak agak terjaga dari sebelum ini. Vokal Ryan dan Adam minggu ini balance (seimbang).

“Dua-dua bagus dan tidak mengecewakan mummy untuk minggu ini,” katanya.

Persembahan ini meletakkan mereka di tempat ke-3 dalam carta mingguan dengan markah 52.8 peratus.

Sementara itu, pasangan duo Hakim Rusli dan Ariff Bahran berjaya memenangi hati juri sehingga memberikan markah perfect 10 (markah penuh) sekali gus meraih persembahan duo terbaik.

Dihoskan oleh Izzue Islam dan Janna Nick, Famili Duo 2023 dibawakan khas oleh penaja utama OGAWA, penaja bersama Elegant Cosmetics, dan rakan penaja Centrum Multivitamin.

Turut memeriahkan musim ini adalah OhBulan! dan XTRA sebagai Famili Digital, serta Hot FM sebagai Famili Radio.

Jangan lupa saksikan Famili Duo 3 yang akan bersiaran secara langsung setiap hari Ahad, pukul 9.00 malam di TV3 atau strim secara atas talian di www.tonton.com.my

Loading...
Terkini