comscore
Tumpuan :
Nasional

HDK optimis usaha Dr Dzulkefli pastikan layanan saksama untuk pengamal penjagaan kesihatan

Foto hiasan

KUALA LUMPUR: Cabaran dihadapi profesional penjagaan kesihatan, terutama doktor kontrak memerlukan perhatian segera dari Menteri Kesihatan yang baharu, Datuk Seri Dr Dzulkefly Ahmad.

Hartal Doktor Kontrak (HDK) berkata, mereka bersedia untuk bekerjasama secara membina dengan Dr Dzulkefly untuk mencari penyelesaian yang terbaik.

“Dr Dzulkefly sebelum ini mempamerkan komitmen terhadap kesihatan awam. Kami optimis tentang usaha yang diperbaharui di bawah kepimpinan beliau, memastikan layanan yang saksama untuk pengamal penjagaan kesihatan.

“Kami memuji keputusan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan menjangka langkah positif dalam menggiatkan semula sektor penjagaan kesihatan Malaysia di bawah kepimpinan Dr Dzulkefly.

“Kami mengucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada Dr Zaliha Mustafa atas perkhidmatan beliau sebagai Menteri Kesihatan. Dedikasinya terhadap inisiatif kesihatan awam dihargai,” katanya.

HDK berkata, mereka komited menyokong pekerja penjagaan kesihatan dan berharap untuk bekerja bersama-sama Dr Dzulkefly untuk sistem penjagaan kesihatan yang lebih baik.

Katanya, tumpuan mereka kekal pada memastikan layanan yang adil dan suasana kerja yang lebih baik untuk profesional penjagaan kesihatan, terutamanya mereka yang masih di bawah kontrak.

Loading...
Terkini