comscore
Tumpuan :
Nasional

Kekosongan kerusi DUN Sungai Bakap dimaklum kepada SPR esok

NIBONG TEBAL: Kekosongan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Bakap berikutan kematian penyandangnya, Nor Zamri Latiff, akan dimaklumkan kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) esok.

Ketua Menteri Pulau Pinang, Chow Kon Yeow berkata, Setiausaha DUN, Azizal Ahmad akan memaklumkan perkara berkenaan dan seterusnya kerajaan negeri menyerahkan kepada SPR bagi tindakan selanjutnya.

“Pihak Speaker DUN telah dimaklumkan berhubung perkara ini (kematian dan kekosongan DUN Sungai Bakap) dan seterusnya Setiausaha DUN akan memaklumkannya kepada SPR,” katanya kepada pemberita selepas pengebumian Nor Zamri di Tanah Perkuburan Sungai Acheh di sini, hari ini.

Chow yang mewakili kerajaan negeri mengucapkan takziah kepada keluarga Allahyarham Nor Zamri dan berharap pihak keluarga bersabar dengan kehilangannya.

“Kita baru kenal selepas Pilihan Raya Negeri (PRN Pulau Pinang) Ogos lalu dan sempat bersidang sekali sahaja. Namun kita menerima hakikat (terhadap kematian ini),” katanya.

Terdahulu, Chow memberi penghormatan terakhir kepada Allahyarham di rumahnya dan menyantuni ahli keluarga Nor Zamri sebelum jenazahnya selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Masjid Jamek Sungai Acheh di sini kira-kira 6.30 petang ini.

Allahyarham, 56, meninggal dunia kira-kira1.38 tengah hari tadi ketika menerima rawatan di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Seberang Jaya (HSJ) kerana mengalami keradangan dalam perut dan menerima rawatan di situ sejak awal bulan ini.

Allahyarham meninggalkan isteri Musalmah Yusop dan enam anak.

Nor Zamri yang juga Yang Dipertua PAS Nibong Tebal bertanding pada PRN Pulau Pinang Ogos lepas, menewaskan calon Pakatan Harapan (PH) Nurhidayah Che Rose dengan majoriti 1,563 undi. – BERNAMA

Ikuti sekarang! WhatsApp Channel rasmi Buletin TV3 untuk berita terkini setiap masa.

Loading...
Terkini