comscore
Tumpuan :
Nasional

Lapan deretan kedai musnah dalam kebakaran

Sebanyak lapan unit premis dua tingkat di Jalan Datuk Keramat, di sini, musnah dalam kebakaran. – Foto: NSTP

GEORGETOWN: Lapan deretan kedai dua tingkat di Jalan Datuk Keramat, di sini, musnah dalam kebakaran malam ini.

Pegawai Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pulau Pinang, A’azelan Hassan berkata pihak bomba menerima panggilan kecemasan pada jam 8.04 malam sebelum jentera pertama Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Jalan Perak terus ke lokasi kejadian.

“Sebaik pihak bomba tiba mendapati api sedang marak dan beberapa buah kedai yang terletak berhadapan restoran nasi kandar terkenal di situ sedang terbakar, pihak bomba menjalankan kerja-kerja memadam kebakaran.

“Kebakaran itu menyebabkan lapan buah kedai sederet di situ yang berkeluasan 4,800 kaki persegi terbakar namun setakat ini tiada mangsa yang dilaporkan terlibat dalam kejadian tersebut,” katanya ketika dihubungi malam ini.

Katanya, pihak bomba berjaya mengawal kebakaran daripada merebak ke kedai lain yang terdapat di deretan di situ dan punca kebakaran serta jumlah kerugian masih dalam siasatan.

Beliau berkata operasi memadam kebakaran dibantu lebih 100 pegawai dan anggota membabitkan BBP dari Lebuh Pantai, Bagan Jermal, Bayan Baru, Bandar Perda dan Sungai Bakap serta Pasukan Bomba Sukarela.

Loading...
Terkini