comscore
Tumpuan :
Nasional

Pelanggan dakwa sos cili dikenakan caj, McDonald’s Malaysia buat laporan polis

Tangkap layar dakwaan seorang pelanggan dikenakan bayaran semasa meminta sos cili tambahan di restoran McDonald’s Taman Buaya.

KUALA LUMPUR: McDonald’s Malaysia membuat laporan polis berhubung insiden seorang pelanggan mendakwa dirinya dikenakan bayaran atas 10 paket sos cili yang dimintanya di restoran McDonald’s Taman Buaya.

Pengendali makanan segera terkemuka itu dalam satu kenyataan menjelaskan, siasatan dalaman dan semakan rakaman sistem kamera litar tertutup (CCTV), mendapati terdapat kesilapan awal daripada pihak restoran itu apabila pelanggan diberikan dengan jumlah sos cili tidak mencukupi secara tidak sengaja.

“Kakitangan kami kemudian dengan segera menyediakan bungkusan tambahan sos cili apabila diminta oleh pelanggan berkenaan.

“Walau bagaimanapun, pada masa itu, pelanggan itu menjadi sangat marah dan agresif secara lisan terhadap kakitangan kami.

Pelanggan itu mendesak untuk melakukan pembayaran bagi 10 bungkusan tambahan sos cili dan menggesa krew kami untuk mengeluarkan resit bagi pembelian ini.

“Walaupun krew kami cuba untuk menjelaskan bahawa sos cili disediakan secara percuma, pelanggan dengan marah, tetap mahu dikenakan bayaran bagi 10 cili terbabit,” kata McDonald’s Malaysia.

Justeru, McDonald’s Malaysia menegaskan pihaknya sangat kecewa dengan tindakan pelanggan yang bukan sahaja menunjukkan sikap agresif terhadap kakitangan syarikat itu, malah turut menyebarkan maklumat tidak tepat mengenai insiden ini di media sosial.

“Kami telah melaporkan insiden ini kepada polis untuk memastikan keselamatan krew selepas mengambil kira perbuatan agresif pelanggan itu.

“Kami ingin menegaskan bahawa McDonald’s Malaysia menawarkan semua pelanggan sos cili tanpa sebarang kos tambahan.

“Tambahan pula, di McDonald’s Malaysia, kami menghormati anggota krew kami sebagai barisan hadapan yang sentiasa berusaha untuk memberikan perkhidmatan yang luar biasa kepada rakyat Malaysia pada setiap masa.

Kesejahteraan mereka akan sentiasa menjadi keutamaan kami yang paling utama,” katanya

Loading...
Terkini