comscore
Tumpuan :
Nasional

[VIDEO] Polis siasat kejadian bayi tidak sedarkan diri ketika di taska 

MELAKA: Polis mulakan siasatan kes seorang bayi lelaki berusia 12 bulan yang didapati tidak sedarkan diri ketika berada dalam jagaan di sebuah taska di Pertam Jaya, Semabok, di sini, semalam.

Menurut Ketua Polis Daerah Melaka Tengah Asisten Komisioner Christopher Patit pihaknya menerima maklumat mengenai kejadian susulan laporan polis yang dibuat oleh bapa mangsa kira-kira jam 12.30 tengah hari.

Beliau berkata, kira-kira jam 9.30 pagi hari sama, bapa bayi terbabit yang berusia 31 tahun telah dihubungi menerusi mesej pesanan suara oleh pemilik taska memaklumkan ketika sedang mandi dan dipakaikan baju mata anaknya tiba-tiba naik ke atas.

“Malah pemilik taska turut bertanyakan sama ada anaknya pernah ada pengalaman terkena sawan atau tidak sebelum ini.

“Susulan itu bapa bayi terus menghubungi wanita terbabit sebelum bergegas ke pusat jagaan berkenaan untuk mengambil anaknya lalu dibawa ke Hospital Melaka (HM).

“Bayi terbabit kini ditahan dan dirawat di hospital Melaka kerana mengalami pendarahan di bahagian kepala,” katanya.

Menurutnya, empat hari sebelum kejadian iaitu pada Jumaat, bayi berkenaan didakwa pernah terjatuh di taska dan mengalami bengkak di dahi serta lebam pada bahagian pipi.

“Ibu bayi berkenaan ada bertanyakan kepada pemilik taska mengenai kecederaan dialami anaknya pada Jumaat malam dan pemilik taska mendakwa kecederaan itu disebabkan anaknya terjatuh daripada kerusi.

“Selain terjatuh, anaknya juga ada terlanggar kerusi mengakibatkan lebam pada pipi kanan dan dahi kiri. Susulan itu siasatan lanjut berhubung kejadian sedang dijalankan,” katanya.

| ARTIKEL BERKAITAN

Loading...
Terkini