comscore
Tumpuan :
Nasional

Raja Permaisuri Agong berkenan rasmi Mesyuarat Agung Tahunan PPPM

FOTO: Sultan Ibrahim Sultan Iskandar/ Facebook

KUCHING: Raja Permaisuri Agong, Raja Zarith Sofiah hari ini berkenan berangkat merasmikan Mesyuarat Agung Tahunan ke-59 Persatuan Pandu Puteri Malaysia (PPPM) di sini.

Keberangkatan tiba Seri Paduka Baginda yang juga Penaung Diraja PPPM disambut Yang Dipertua PPPM, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dan Penaung PPPM Sarawak, Toh Puan Fauziah Mohd Sanusi.

Dalam titah perasmian, Raja Permaisuri Agong menzahirkan penghargaan kepada semua individu yang telah menyumbang bagi menjadikan PPPM sebagai organisasi yang bermakna buat ramai anak gadis di Malaysia.

Baginda turut bertitah, melalui PPPM ramai anak gadis telah menimba pengalaman dan membina keyakinan untuk menjadi individu yang lebih berani dengan sifat kepimpinan.

FOTO: Sultan Ibrahim Sultan Iskandar/ Facebook

“Kehendak dunia semakin berubah dan dalam era globalisasi dan revolusi 4.0 perubahan yang mendorong inovasi serta kreativiti berlaku dalam kadar amat pantas terutamanya dalam kalangan generasi muda.

“Melihat kepada usaha PPPM pada hari ini saya berasa bangga kerana sumbangan ahlinya seiring dengan keperluan semasa. PPPM telah berjaya membawa perubahan yang positif di dunia ini,” titah Seri Paduka Baginda.

Turut hadir pada majlis itu Menteri Pendidikan, Fadhlina Sidek dan Timbalan Premier Sarawak, Datuk Amar Awang Tengah Ali Hasan.- BERNAMA

Ikuti sekarang! WhatsApp Channel rasmi Buletin TV3 untuk berita terkini setiap masa.

Loading...
Terkini