comscore
Tumpuan :
Nasional

Warga emas tidak pulang rumah, ditemukan meninggal dunia di hutan

FOTO: Ihsan Bomba

BEAUFORT: Seorang wanita warga emas yang tidak pulang ke rumah sejak Khamis lalu ditemukan meninggal dunia di hutan Kampung Binunuk, di sini, hari ini.

Mangsa, Kamariah Sungkim, 74, ditemukan pada jarak 1.7 kilometer dari bahagian belakang rumah mangsa pada jam 2.52 petang iaitu sehari selepas mangsa disedari hilang.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Beaufort, Penolong Penguasa Bomba Mohammad Hasbullah Nenggok berkata, panggilan kecemasan berkenaan kehilangan mangsa diperoleh daripada pihak PDRM pada jam 10 pagi hari ini.

Katanya, sepasukan anggota serta Unit Bantuan Perkhidmatan Kecemasan (EMRS) segera ke lokasi kejadian bagi menjalankan operasi mencari dan menyelamat (SAR).

“Berdasarkan maklumat pengadu, mangsa keluar ke kebun kira-kira jam 9.30 pagi pada 14 Mac dan mangsa disedari hilang selepas tidak pulang ke rumah sehingga petang.

“Operasi dijalankan bersama PDRM, Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) dengan dibantu oleh penduduk kampung lain di sekitar lokasi mangsa dilaporkan hilang,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Beliau berkata, mangsa berjaya ditemui oleh agensi penyelamat pada kedudukak 1.7 kilometer dari belakang rumah mangsa.

“Mangsa disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian dan mangsa seterusnya diserahkan kepada pihak PDRM untuk tindakan lanjut.

“Operasi keseluruhan ditamatkan pada jam 3 petang,” katanya.

Ikuti sekarang! WhatsApp Channel rasmi Buletin TV3 untuk berita terkini setiap masa.

Loading...
Terkini