comscore
Tumpuan :
Politik

Calon kerajaan perpaduan bagi PRK DUN Sungai Bakap diumum malam ini

Ketua Sekretariat Kerajaan Perpaduan, Dr Asyraf Wajdi Dusuki berkata calon mewakili Kerajaan Perpaduan pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Bakap akan diumumkan malam ini. -Foto fail NSTP

KUALA LUMPUR: Calon mewakili Kerajaan Perpaduan pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Bakap telah dimuktamadkan dan akan diumumkan 9 malam ini.

Ketua Sekretariat Kerajaan Perpaduan, Dr Asyraf Wajdi Dusuki berkata, ketetapan itu dicapai pada Mesyuarat Sekretariat Kerajaan Perpaduan Malaysia BN-PH membabitkan pimpinan tertinggi Pakatan Harapan (PH) dan Barisan Nasional (BN) yang berlangsung di Seri Perdana, Putrajaya semalam.

“Bagi maksud penyelarasan dan penyeragaman gerak kerja jentera PRK, mesyuarat memutuskan untuk melantik Rafizi Ramli dan Senator Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir sebagai Pengerusi Bersama Jawatankuasa Induk Jentera Pilihanraya Kerajaan Perpaduan,” katanya dalam satu kenyataan.

Menurut Asyraf Wajdi, Pengerusi Operasi Bersama PRK DUN Sungai Bakap mewakili Kerajaan Perpaduan Pulau Pinang akan diketuai oleh Datuk Dr Mohamad Abdul Hamid dan Datuk Musa Sheikh Fadzir.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan hari pengundian bagi PRK DUN Sungai Bakap pada 6 Julai ini.

Tarikh penamaan calon dan pengundian awal pula masing-masing ditetapkan pada 22 Jun dan 2 Julai. -BERNAMA

Ikuti sekarang! WhatsApp Channel rasmi Buletin TV3 untuk berita terkini setiap masa

Loading...
Terkini