comscore
Tumpuan :
Politik

PRK Nenggiri: Beri peluang kepada orang muda – Akmal

Ketua Pemuda Umno Dr Muhamad Akmal Saleh

MACHANG: Parti Umno disaran memberi peluang kepada calon muda untuk bertanding pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Nenggiri bulan depan.

Ketua Pemuda Umno Dr Muhamad Akmal Saleh berkata, calon dalam kalangan orang muda dilihat lebih mudah untuk mendekati pengundi dalam menyampaikan maklumat, mempunyai tenaga dan idea untuk membangunkan kawasan itu.

“Mengenai nama calon Pemuda Umno, kita akan bawa perkara ini kepada Biro Politik untuk diadakan perbincangan dengan Umno Kelantan sebelum diajukan kepada pucuk tertinggi pimpinan parti.

“Sehubungan itu, kita mohon kepada Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan, Datuk Ahmad Jazlan Yaakub untuk mencalonkan wakil Pemuda bertanding PRK Nenggiri kali ini,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Mesyuarat Perwakilan Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Machang di Pusat Transformasi Ilmu dekat Bukit Tiu di sini malam tadi.

Mengulas lanjut, Dr Muhamad Akmal berkata, sekiranya calon yang dipilih dalam kalangan Pemuda Umno, individu itu mestilah melepasi standard yang ditetapkan iaitu individu yang menetap di kawasan berkenaan dan paling penting boleh menjadi ‘Yang Berkhidmat’ bukannya ‘Yang Berhormat’.

Pada 19 Jun lalu, Speaker DUN Kelantan Datuk Mohd Amar Nik Abdullah mengumumkan Kerusi DUN Nenggiri kosong selepas Mohd Azizi Abu Naim digugurkan keahlian Bersatu pada 13 Jun.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan penamaan calon dan pengundian awal PRK berkenaan masing-masing pada 3 Ogos dan 13 Ogos manakala hari pengundian pada 17 Ogos.

Ikuti sekarang! WhatsApp Channel rasmi Buletin TV3 untuk berita terkini setiap masa

Loading...
Terkini