comscore
Tumpuan :
Politik

[VIDEO] PRU-15: BN lancar manifesto esok, garis 10 teras, 99 tawaran

FOTO : Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi / Facebook 

BAGAN DATUK: Kesejahteraan rakyat, pertumbuhan ekonomi yang stabil, wujudkan lebih banyak peluang pekerjaan serta pendidikan antara keutamaan manifesto Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15) yang akan dilancarkan esok.

Pengerusinya Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi memberitahu BN akan menggariskan 10 teras dan 99 tawaran yang akan dinikmati pelbagai golongan masyarakat terutamanya kumpulan B40 dan M40 selain tidak dilupakan golongan T20.

 

“Kita mahu soal kesejahteraan rakyat diberikan keutamaan, jadi kita harus menentukan langkah-langkah untuk menentukan bahawa ia tidak akan memberi kemudaratan yang berat kepada rakyat.

“Di samping itu, kita juga mahu terus menggamit pelaburan langsung asing (FDI), pelaburan langsung domestik (DDI) supaya pelabur boleh melabur semula bagi mewujudkan lebih banyak peluang pekerjaan dan meningkatkan nilai eskport,” katanya.

Calon BN kerusi Parlimen Bagan Datuk itu berkata demikian selepas melawat pusat daerah mengundi (PDM) Kampung Sungai Nipah Darat di sini hari ini.

Jelasnya, pengumuman itu akan dilakukan secara langsung menerusi media sosial, selain pengedaran bahan bercetak di setiap PDM di seluruh negara. – BERNAMA

Loading...
Terkini