comscore
Tumpuan :
Nasional

UMNO, BN teliti calon hadapi PRN sejurus pemilihan UMNO selesai Sabtu in

Presiden UMNO merangkap Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi menyampaikan ucapan perasmian pada majlis pengenalan Calon-Calon Naib Presiden dan Majlis Kerja Tertinggi (MKT) bagi pemilihan UMNO 2023-2026 peringkat negeri hari ini.

KOTA BHARU: Penelitian calon untuk Barisan Nasional (BN) berdepan Pilihan Raya Negeri (PRN) hanya akan dibuat sejurus pemilihan UMNO selesai Sabtu ini.

Presidennya, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata, tokoh yang menang dalam Wanita, Pemuda dan Puteri akan turut diteliti sebagai calon.

“Tiga perkara yang menjadi kriteria utama untuk menjadi calon iaitu boleh menang, disukai dan diterima semua.

“Itu semua akan diteliti selepas Sabtu ini,” katanya pada sidang media selepas Majlis Pengenalan Calon-Calon Pemilihan UMNO 2023-2026, di sini, hari ini.

Ketika ditanya sama ada barisan kepimpinan baharu nanti akan mengukuhkan lagi kekuatan UMNO berdepan PRN, Ahmad Zahid berkata, sudah tentu itu menjadi harapannya.

“Saya mempunyai slogan UMNO Bangkit 2.0 dan saya menggariskan lima hala tuju baharu parti dan didalamnya terdapat 21 langkah yang kita susun.

“Saya mahu memberikan kuasa kepada Timbalan Presiden, Naib Presiden serta Majlis Kerja Tertinggi (MKT) untuk menterjemahkan pelaksanaan 21 langkah itu.

“Jika langkah itu perlu ditambah, saya sedia terima cadangan dengan syarat mereka bersetuju dengan petunjuk prestasi utama (KPI) yang diletakkan itu harus dicapai,” katanya. — BERITA HARIAN

Loading...
Terkini