comscore
Tumpuan :
Sukan

7 gigi pemain China terpaksa dicabut selepas bertembung Syahmi

Li Shuai (kiri) bertembung di udara dengan pemain Malaysia, Syahmi Safari pada aksi persahabatan antarabangsa di Chengdu, Sabtu lalu. – Foto: Twitter China Sports Vision 2050

KUALA LUMPUR: Tujuh gigi pemain pertahanan China, Li Shuai terpaksa dicabut selepas pertembungan di udara dengan pemain Harimau Malaya, Syahmi Safari pada aksi persahabatan antarabangsa di Chengdu, Sabtu lalu.

Pada perlawanan yang berakhir seri 1-1 di Stadium Phoenix Hill, Shuai berlaga dengan Syahmi lima minit sebelum wisel penamat dan pemain Shanghai Port itu dikejarkan ke hospital selepas tidak sedarkan diri.

China Sports Vision 2050 melaporkan selepas menjalani pemeriksaan, tulang belakang Shuai tidak terjejas namun susulan pertembungan itu, doktor terpaksa mencabut tujuh giginya.

Terkini, pemain berusia 28 tahun itu dilaporkan berada dalam keadaan stabil dan berita itu pastinya melegakan ketua jurulatih Negara Tembok Besar, Aleksandar Jankovic.

Pada perlawanan itu, Harimau Malaya kendalian Kim Pan Gon mendahului tuan rumah pada minit ke-11 apabila Faisal Halim meledak gol namun China menyamakan kedudukan menerusi Lin Liangming pada minit ke-36.

Loading...
Terkini