comscore
Tumpuan :
Sukan

Joseph Schooling bersara dari sukan renang

SINGAPURA: Satu-satunya pemenang pingat emas Sukan Olimpik Singapura, Joseph Schooling mengumumkan persaraan beliau daripada sukan renang kompetitif pada Selasa.

Schooling yang mencipta sejarah untuk republik itu dalam acara 100 meter kuak kupu-kupu semasa Sukan Olimpik Rio de Janeiro 2016 mengucapkan terima kasih kepada keluarga, jurulatih, rakan sepasukan dan penyokongnya atas dorongan mereka sepanjang kariernya.

“Saya sentiasa bersyukur untuk setiap pengalaman yang telah dibawa dalam sukan renang dalam hidup saya. Kemenangan itu mengujakan, kekalahan mengecewakan dan semua itu telah membentuk ketahanan dalam diri saya yang akan saya bawa ke bab seterusnya,” katanya dalam hantaran di Facebook pada Selasa.

Schooling berkata beliau tidak sabar untuk meneroka minat baharu dan menghadapi cabaran baharu dalam fasa seterusnya dalam hidup beliau.

“Terima kasih kepada penyokong saya kerana menyokong saya pada setiap langkah. Saya harap anda akan menyertai saya ketika saya memulakan pengembaraan baharu ini,” katanya.– BERNAMA

Ikuti sekarang! WhatsApp Channel rasmi Buletin TV3 untuk berita terkini setiap masa.

Loading...
Terkini