comscore
Tumpuan :
Nasional

Hari Wanita: Hargai, hormati, santuni penuh kasih sayang – Raja Permaisuri Agong

FOTO: Sultan Ibrahim Sultan Iskandar / Facebook

KUALA LUMPUR: Raja Permaisuri Agong Raja Zarith Sofiah hari ini bertitah menyeru rakyat supaya menghargai wanita, menghormati dan menyantuni mereka dengan lemah lembut dan penuh kasih sayang.

Menerusi laman Facebook rasmi Sultan Ibrahim Sultan Iskandar hari ini, Raja Zarith Sofiah bertitah menzahirkan ucapan Selamat Menyambut Hari Wanita Antarabangsa 2024 kepada semua wanita di Malaysia.

“Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong menyeru rakyat menghargai wanita dan hormati serta santunilah mereka dengan lemah lembut dan penuh kasih sayang kerana mereka juga berperanan dalam membantu kepada pembangunan negara,” menurut hantaran di laman Facebook itu, hari ini.

Dengan tema sambutan tahun ini ‘Wanita Dijulang Negara Gemilang’, Raja Zarith Sofiah turut menzahirkan penghargaan kepada semua wanita yang menggalas pelbagai tanggungjawab sama ada sebagai isteri, ibu serta pelbagai bidang pekerjaan yang diceburi.

Hari Wanita Antarabangsa disambut pada 8 Mac setiap tahun bagi mengiktiraf pencapaian wanita dalam pelbagai bidang serta memperjuangkan hak golongan berkenaan. – BERNAMA

Ikuti sekarang! WhatsApp Channel rasmi Buletin TV3 untuk berita terkini setiap masa.

|ARTIKEL BERKAITAN

Loading...
Terkini