comscore
Tumpuan :
Nasional

Lorong di Lebuhraya Persekutuan ditutup berperingkat bagi kerja pembinaan LRT3

Foto fail

KUALA LUMPUR: Penutupan lorong dan lencongan trafik akan dilakukan di Lebuhraya Persekutuan, bertentangan stesen minyak Petronas dan Shell (arah Kuala Lumpur dan Klang) bagi kerja pembinaan berkaitan projek Transit Aliran Ringan 3 (LRT3), dari 5 hingga 20 Julai ini.

Kontraktor projek, Setia Utama LRT 3 Sdn Bhd (SULRT3), memaklumkan penutupan lorong dan lencongan trafik itu akan dilakukan bermula jam 11 malam hingga 5 pagi, membabitkan tiga peringkat.

Pada peringkat pertama, lorong paling kiri dan tengah Lebuhraya Persekutuan (arah Klang) akan ditutup dari 5 hingga 6 Julai ini.

Syarikat itu berkata, bagi peringkat pertama, lorong paling kiri dan tengah Lebuhraya Persekutuan (arah Klang) akan ditutup dari 5 hingga 6 Julai ini.

Dalam tempoh penutupan itu, satu lorong akan disediakan untuk pemandu yang menghala ke Klang.

“Bagi peringkat kedua, laluan cepat di Lebuhraya Persekutuan (arah Kuala Lumpur dan Klang) akan ditutup dari 12 hingga 13 Julai.

“Semasa penutupan, dua lorong akan disediakan untuk pemandu yang menuju ke arah Kuala Lumpur dan Klang.

Pada peringkat kedua, laluan cepat di Lebuhraya Persekutuan (arah Kuala Lumpur dan Klang) akan ditutup dari 12 hingga 13 Julai.

“Bagi peringkat tiga, lorong paling kiri dan tengah Lebuhraya Persekutuan (arah Kuala Lumpur) akan ditutup dari 19 hingga 20 Julai, dan satu lorong akan disediakan untuk pemandu yang menuju ke Kuala Lumpur,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

SULRT3 berkata, lencongan itu dilaksanakan selepas mendapat kelulusan Jabatan Kerja Raya (JKR).

“Kami memohon maaf atas sebarang kesulitan yang berlaku kepada orang ramai,” katanya.

Untuk sebarang pertanyaan umum, orang ramai boleh menghubungi talian bantuan LRT3 di 1 800 18 2585 dari Isnin hingga Jumaat, bermula jam 8.30 pagi hingga 5.30 petang, tidak termasuk cuti umum.

Projek LRT3 yang membabitkan kos RM4.7 bilion, dibina bermula di Bandar Utama dan berakhir di Johan Setia, Selangor, bakal memberikan manfaat kepada dua juta penduduk.

Ikuti sekarang! WhatsApp Channel rasmi Buletin TV3 untuk berita terkini setiap masa.

Loading...
Terkini