comscore
Tumpuan :
Nasional

Pam brek kenderaan pecah, pelajar melompat keluar dari kenderaan – JAKOA

KOTA BHARU: Kemalangan yang melibatkan 13 pelajar Orang Asli dari Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Panggung Jaya di sini Khamis lepas, disebabkan oleh pam brek kenderaan pacuan empat roda yang membawa mereka telah pecah.

Unit Komunikasi Korporat Jabatan Kemajuan Orang Asli (JAKOA) dalam kenyataan memaklumkan hal itu menyebabkan kenderaan terbabit hilang kawalan lalu terbalik di Bukit Setol, laluan ke Pos Simpor di sini.

“Tindakan pantas pelajar yang melompat keluar dari kenderaan sebelum ia terbalik telah menyelamatkan mereka daripada kecederaan serius.

“Semua pelajar telah menerima rawatan perubatan di Klinik Kesihatan Kuala Betis untuk pemeriksaan lanjut,” menurut kenyataan itu hari ini.

JAKOA ingin mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang telah memberikan sokongan dan bantuan segera kepada pelajar yang terlibat.

Dalam kejadian pada 1.37 tengah hari itu, sekumpulan pelajar Orang Asli SMK Panggung Jaya berhadapan detik cemas selepas kenderaan dinaiki terbalik di kawasan hutan ketika dalam perjalanan pulang dari asrama menuju ke Pos Simpor.– BERNAMA

Ikuti sekarang! WhatsApp Channel rasmi Buletin TV3 untuk berita terkini setiap masa.

Loading...
Terkini