comscore
Tumpuan :
Nasional

PRK Sg Bakap: Kesepakatan BN, PH pastikan jentera parti berjalan dengan baik

Ahli Majlis Tertinggi UMNO Datuk Seri Dr Shamsul Anuar Nasarah (tiga dari kiri) ketika merasmikan Mesyuarat Perwakilan Pergerakan Wanita, Pemuda dan Puteri UMNO Bahagian Arau di sini hari ini. – Foto: NSTP

ARAU: Kesepakatan dan kesepaduan antara Barisan Nasional (BN) dengan Pakatan Harapan (PH) membolehkan jentera parti bergerak dengan baik dalam membantu memastikan kemenangan calon gabungan itu pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Bakap.

Ahli Majlis Tertinggi UMNO Datuk Seri Dr Shamsul Anuar Nasarah berkata gabungan itu telah melalui PRK Kuala Kubu Baharu di Selangor dan segala kelemahan yang ada dapat diperbaiki bagi meraih sokongan rakyat.

“Bila jentera parti berjalan baik, strategi dapat dilakukan dengan terbaik seterusnya memberi keyakinan kepada rakyat bahawa pilihan terbaik untuk kestabilan di Pulau Pinang (adalah) di bawah Kerajaan Perpaduan,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Mesyuarat Perwakilan Pergerakan Wanita, Pemuda dan Puteri UMNO Bahagian Arau di sini hari ini.

PRK DUN Sungai Bakap menyaksikan pertembungan satu lawan satu antara calon PH Dr Joohari Ariffin dan calon Perikatan Nasional (PN) Abidin Ismail.

Suruhanjaya Pilihan Raya menetapkan hari mengundi pada 6 Julai manakala pengundian awal pada 2 Julai.

Shamsul Anuar, yang juga Timbalan Menteri Dalam Negeri, berkata kepimpinan UMNO di Perlis memiliki keupayaan merangka strategi baharu bagi membolehkan parti itu bangkit semula seterusnya merampas negeri berkenaan daripada PN pada Pilihan Raya Umum ke-16.

“Dengan strategi dan pendekatan yang akan dilakukan oleh parti, saya percaya apa yang dihadapi oleh UMNO di Perlis adalah satu petanda kepada UMNO untuk melakukan perubahan mencari pendekatan baharu menarik sokongan masyarakat Melayu di negeri ini,” katanya. – BERNAMA

Ikuti sekarang! WhatsApp Channel rasmi Buletin TV3 untuk berita terkini setiap masa.

Loading...
Terkini