comscore
Tumpuan :
Nasional

Ucapan selamat hari lahir Nurin Jazlin ke-24 buat netizen tersentuh hati

Tangkap layar ucapan hari lahir Nurin Jazlin. – FOTO: Jazimin Abdul Jalil/ Facebook

KUALA LUMPUR: Bapa kepada Nurin Jazlin yang dibunuh dengan kejam 16 tahun lalu, Jazimin Abdul Jalil menulis pesanan hari lahir yang menyentuh hati untuk anak perempuannya yang akan berusia 24 tahun Isnin ini.

Dalam perkongsian di Facebook, Jazimin berkongsi gambar Nurin Jazlin yang ketika dibunuh berusia 8 tahun beserta kapsyen ‘Selamat Hari Lahir yang ke-24 buat anak saya, Kak Ngah. Rindu Kak Ngah (I miss you, Kak Ngah). 11 September 1999, sehingga 17 September 2007’.

Kapsyen ringkas itu menyentuh hati netizen yang memenuhi komen, menyatakan simpati mereka atas kematian tragis kanak-kanak yang tidak berdosa itu.

Pengguna, J Samsuddin Safian berharap keluarga Nurin terus tabah dengan sabar menghadapi ujian Allah.

Sementara itu, @Adrina Masri berkata, semoga pembunuh mendapat hukuman yang setimpal, jika tidak di dunia maka di akhirat.

“Semoga keadilan sentiasa dapat ditegakkan, dan semoga keluarga yang sabar teraniaya ini sentiasa di dalam rahmat dan kasih Allah,” kata seorang lagi pengguna, Talib Yusop.

Nurin, yang juga anak kedua daripada tiga beradik kepada pasangan Jazimin Abdul Jalil dan Norazian Bistaman diculik pada 20 Ogos 2007 ketika dia meninggalkan rumah sendirian untuk menuju ke pasar malam di Wangsa Maju.

Kegagalannya pulang menyebabkan adik-beradik dan ibu bapanya cemas dan tertekan.

Pada pagi 17 September 2007, mayatnya ditemui dalam beg sukan di Petaling Jaya. Siasatan kemudiannya mengesahkan bahawa dia dirogol dan dibunuh.

Pada 2018, bapa Nurin menggesa pegawai polis membuka semula kes pembunuhan anaknya itu dengan harapan dapat mencari sesuatu yang baharu dengan penggunaan teknologi moden tetapi rayuannya tidak pernah dikabulkan.

Identiti penyerang masih bebas dan kes masih belum selesai sehingga hari ini.

Loading...
Terkini