comscore
Tumpuan :
Nasional

3 warga Myanmar antara 4 ditahan lanjutan kes resit tempah piza hina Islam

Resit yang ditularkan adalah resit tempahan secara dalam talian dan ada ruangan ‘remark’ yang disalah guna untuk cuba melakukan provokasi isu 3R. – Foto tular

BAYAN LEPAS: Empat individu sudah ditahan bagi membantu siasatan kes resit pesanan pelanggan sebuah restoran rangkaian piza di Kenari Avenue, di sini, yang didakwa menghina Islam.

Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintendan Kamarul Rizal Jenal berkata, mereka membabitkan tiga warga Myanmar, termasuk sepasang suami isteri serta seorang lelaki tempatan, ditahan polis di sebuah pondok dalam dusun durian di Sungai Ara, di sini.

Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintendan Kamarul Rizal Jenal.

Katanya, tiga warga Myanmar berusia 19 hingga 28 tahun itu pekerja kebun durian, manakala lelaki tempatan berusia 67 tahun adalah majikan, semua ditahan pada Khamis minggu lalu.

“Tiga warga Myanmar itu direman sehingga 3 Jun bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 298 Kanun Keseksaan dan Seksyen 14 Akta Kesalahan Kecil 1955. Lelaki tempatan itu pula dibebaskan dengan jaminan polis selepas reman tamat, Isnin lalu.

“Setakat ini, kita sudah terima 17 laporan berkaitan kes berkenaan,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Terdahulu, media melaporkan polis merakamkan keterangan lapan individu, termasuk dua pekerja rangkaian restoran piza terbabit bagi membantu siasatan kejadian 15 Mei lalu itu.

Ikuti sekarang! WhatsApp Channel rasmi Buletin TV3 untuk berita terkini setiap masa.

Loading...
Terkini