comscore
Tumpuan :
Sukan

Semua atlet ke Sukan Olimpik Paris dijaga, diberi sokongan, termasuk Zii Jia – Hannah Yeoh

Datuk Azizulhasni Awang (kiri) dan Lee Zii Jia adalah sandaran utama negara untuk memperolehi pingat di Sukan Olimpik Paris 2024.

PELABUHAN KLANG: Kementerian Belia dan Sukan (KBS) akan memastikan semua atlet negara yang layak ke Sukan Olimpik Paris 2024 dijaga dan diberikan sokongan kerajaan termasuk pemain badminton profesional negara, Lee Zii Jia.

Menterinya, Hannah Yeoh berkata semua atlet yang layak ke Sukan Olimpik Paris 2024 termasuk Zii Jia akan diberikan sokongan menerusi Institut Sukan Negara (ISN).

“Saya tahu Lee Zi Jia menyasarkan emas untuk diri beliau. Walaupun beliau bukan atlet dalam program Road To Gold tetapi semua atlet yang layak ke Paris akan diberikan bentuk sokongan daripada KBS khasnya melalui ISN di sana.”

“Kita akan pastikan semua atlet-atlet kita dijaga,” katanya kepada media selepas menghadiri Program ALAM Be-Leaf Mangrove Tree Planting di Mangrove Point di sini, hari ini.

Mengulas lanjut katanya, KBS sudah menyalurkan bantuan sewajarnya kepada semua atlet negara yang layak ke Paris, sama ada dalam Road To Gold ataupun tidak.

“Setakat hari ini memang segala nilai tambah servis yang mereka perlukan untuk ke Paris sudah kita salurkan.”

“Tolong jangan ada apa-apa kecederaan pada masa ini sehingga Paris nanti,” katanya.

Beliau juga mahu semua atlet negara mencontohi Pocket Roketman, Datuk Azizulhasni Awang dan kini diikuti pula dengan Zii Jia.

“(Setiap atlet) mempunyai keyakinan diri dan mempunyai sasaran diri (sebagaimana dilakukan oleh Zii Jia)..itu adalah sangat penting bagi seseorang atlet.”

“Saya sarankan setiap atlet mempunyai sasaran seperti itu untuk mencontohi Datuk Azizul dan sekarang ini Zii Jia.”

“Harapan saya adalah semua atlet dalam Road To Gold itu tahu mereka ada kemampuan kalau betul-betul hendak mendapatkan peluang tinggi bawa pulang pingat emas untuk Malaysia,” katanya.

Ikuti sekarang! WhatsApp Channel rasmi Buletin TV3 untuk berita terkini setiap masa.

Loading...
Terkini